Søndag 1. pinsedag krydde det med folk ute i finværet.

Parkeringsplassen på Olavsberget var så å si full allerede ved 12-tida, og både på badestranda, ved stupetårnet, ute på Kattøya og på selve campingen var det godt med besøkende.

To av dem som hadde tatt turen ut var Stein Rune Johansen og sønnen Matias Valla-Johansen (12) fra Vestsida. Tidligere år var de ifølge pappa Stein Rune ofte å se der nede på brygga, sammen med andre ivrige fiskere. Spesielt under makrellsesongen.

– Nå håper vi på ørreten. Sjøørreten. Vi har også et ønske om å få sei på kroken, men det er nok litt for tidlig i sesongen til det, ler han.

De sveiver inn og kaster ut. Igjen og igjen.

– Må være 20 grader

Foreløpig er det lite fra havets dyp som vil bite på.

– Når det er sesong for makrell kan vi nok få en 12-13 stykker vi tar med oss hjem. Det er ikke vits å fylle opp fryseren mer enn det, sier Stein Rune.

– Men i dag legger vi ikke opp til middag etter vi har vært her. Vi fikk heldigvis handla inn før pinsa, sier han med glimt i øyet.

– Hvem er mest ivrig av dere?

– Det er nok meg. Og jeg har tenkt å bade litt også, etterpå, sier 12 år gamle Matias før pappa skyter inn:

– Det har ikke jeg noen planer om å gjøre. Da må det gjerne være 20 grader i vannet. 18, til nød.

Hjemmeferie

Mange nordmenn sier de ønsker å feriere hjemme i Norge i sommer. Pandemien har ført til endringer i reisevanene våre, og det samme gjelder uroligheter ellers i Europa, passtrøbbel og økte feriekostnader.

Også Vestsida-karene har lagt opp til det.

– Vi har ingen planer om å dra til Syden i sommer, sier pappa Stein Rune.

– Vi kommer til å feriere i Telemark og Vestfold, og kanskje ta en tur til Sverige eller Danmark. Vi tenker å ta dra litt ut til Oddane Sand og Nevlunghavn, hvor vi kjenner litt folk, og kanskje ta oss noen turer ut i båt.