– Jeg ser på VM i år. Jeg har valgt det og står for det, selv om jeg syns det er tragisk det som skjer i Qatar. Det er jo en spesiell arrangør, sier Nilsen.

Nilsen legger ikke skjul på at det er vanskelig å la vær å få med seg noen av kampene, og tror ikke han er alene.

– Jeg har snakka med gutta om det på Eidanger, og mitt inntrykk er at de fleste ser på. Jeg må innrømme at jeg syns det er vanskelig å la være, men det gir jo en avsmak når man vet hva som skjer der, sier han.

– Har ikke noe å si

Nilsen tror ikke å boikotte vil ha noe å si i det store bildet.

– Jeg vet ikke hva det vil ha å si om jeg eller hele Norge velger å boikotte. Qatar har nok fått sine penger allerede, og jeg tror ikke seertalla fra Norge utgjør så mye, sier han.

Han er ikke alene om å se på VM i år. Som PD tidligere har omtalt så skal Daniel Christensen, eier av Tollboden, vise VM på deres skjermer i baren, men med noen begrensninger.

– Vi skal vise fotball-VM, ikke fotball-VM i Qatar. Den gleden og samholdet fotballen bringer, men ingenting av det rundt, sier Christensen.

– Jeg skulle ønske jeg var i den posisjonen at jeg kunne bestemme at mesterskapet ikke skal være der, men jeg håper FIFA lærer av dette. Det er jo helt klart at dette er en kjempeblemme uten like, legger han til.

– For seint

Lederen av LOs internasjonale avdeling, og styreleder i FN-sambandet, Trine Lise Sundnes har tidligere sagt til Aftenposten at hun mener det er for sent å boikotte VM.

– Når Qatar først fikk tildelt fotball-VM og det ikke var mulig å stoppe det, ønsket vi å benytte anledningen til å sette press på Qatar for å gi migrantarbeidere rettssikkerhet, sier hun til Aftenposten.

PD har vært i kontakt med flere fotballprofiler. De ønsket ikke å uttale seg om tema.

Kan det være de har VM-skam?