I 2015 hadde Filmsenteret Charlie billettinntekter på 11,8 millioner, kioskinntekter på rundt 5,4 millioner, reklameinntekter på rundt en halv million og leieinntekter på 100.000 kroner. Totalt omsatte kinoen for nærmere 18 millioner, og kinosjefen forteller at kinoen i Porsgrunn for første gang har omsatt for mer penger enn kinoen i Skien, som har mange tusen flere innbyggere i sitt nære nedslagsfelt.

Den enkle forklaringen på oppturen i Porsgrunn er at film er best på kino, og at filmselskapene har klart å komme opp med produksjoner som selger billetter. 130.300 besøkte kinoen i fjor, 26.000 flere enn i Skien. I tillegg mener den kommunale kinoen at alliansen med 25 andre kommunale kinoer er en styrke, og gir bedre innkjøpsavtaler og filmleiepriser. Dessuten har kinoen foretatt riktige investeringer med økt utbytte.

I bystyret har det lenge vært en gjenganger om kinoen i Porsgrunn skal selges til private eller ikke. Vi kan heller ikke nå se at det er grunn til å kaste om på kinodriften. Kulturtilbud forbindes ofte med utgifter, men den kommunale kinoen leverer overskudd og er attraktiv i markedet.

En eventuell privatisering av utelukkende ideologiske årsaker vil i praksis være helt tullete. Den kommunale modellen har i 2015 satt nye rekorder. Det er en liten kulturbragd som taler for seg.