Bamble spisser egen kvalitet

BEDRE: Ansatte i bydrift oppgraderer Tangen.

BEDRE: Ansatte i bydrift oppgraderer Tangen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bamble kommune bruker penger på å spisse det de er best på: Kystkultur og skjærgårdsopplevelser. Lørdag skrev PD om flere nye tiltak som skal gjøre det gamle militærfortet på Tangen bedre.

DEL

PD mener– Tangen blir et enda finere turområde for alle, fortalte Bjørn Salvesen, sjef for bydrift i Bamble. Det kommer opp nye smijernsrekkverk, benker og gjerder som settes opp på utsiktspunkter i det fantastiske friområdet ytterst ved Langesundstangen, med panorama havutsikt, høyt over klippene.

Tangen fort ble etablert som «Heeresküstenbatterie 984» i mars 1941 av Deutsche Wehrmacht. Kystfortet ble også omtalt som «Stützpunkt Langesund». Visit Grenland skriver om nazi-Tysklands gamle fort at «på grunn av Langesundstangens strategiske beliggenhet avsperret tyskerne i 1941 området og opprettet hærkystbatteri». Etter krigen ble fortet et HV-område. Ikke før i 2006 fikk Tangen status som naturreservat. Det presiseres at naturen på fortet er sårbar og ferdselen bør begrenses til veier og oppgåtte stier.

Tangen er et av flere unike friområder i Langesund. Krogshavn er et paradis, Steinvika det samme, for å nevne noen. Dette er komplett ujålete naturperler, forskånet fra utbygging av noe slag, med evig verdi. Bamble kommune kan ikke øse ut bypakkemillioner som naboene Skien og Porsgrunn, men de kan bruke egne penger fornuftig, og det er investeringen på Tangen fort et godt eksempel på.

Artikkeltags