Marthinsens baby forløst

STRÅLTE: Marthinsen har gledet seg lenge.

STRÅLTE: Marthinsen har gledet seg lenge. Foto:

Av

De hadde høye ambisjoner da de satte i gang, Bamble kommune og rådmann Tore Marthinsen. I «mulighetsstudie for utvikling av Grasmyr som skolesenter» ble prosjektet, Bambles største investering noensinne, kalt Yggdrasil.

DEL

PD mener«Yggdrasil er navnet på verdenstreet i Norrøn mytologi. Treet har grener så store at de rekker over hele verden og helt opp til himmelen. Yggdrasil er alltid grønt, og produserer dugg som drypper ned på jorden. Yggdrasil lever av vann fra kunnskapens kilde», skrev de i mulighetsstudien for noen år siden.

Marthinsen har ledet prosjektet som har fått nytt navn. Vinneren av entreprenørkonkurransen har kalt det for «Razzel Dazzel», et begrep fra en helt annen terminologi enn norrøn. Den økonomiske ramma for hele kjempesatsingen på Grasmyr er drøyt 700 millioner kroner.

– Dette er en milepæl. Jeg har sett det som min hovedoppgave siden 2013 å føre dette prosjektet fram, og nå er vi her. Jeg har gledet meg lenge til dette, sa Marthinsen da plan og tegninger for ny ungdomsskole og idrettshaller ble lagt fram denne uka.

«Razzel Dazzel» er på mange måter Marthinsens baby. Vi forstår godt at han har gledet seg til forløsningen som kom ikke lenge før han skal gå av med pensjon. Så langt er det all grunn til å gratulere, og vi er spente på fortsettelsen, for spaden er ikke satt i jorda, og mye kan skje.

Artikkeltags