Gå til sidens hovedinnhold

Bot for ulovlig sandstrand

Artikkelen er over 4 år gammel

Bamble kommune vil bøtelegge entreprenøren som anla kunstig sandstrand i Trosbyfjorden. Dermed intensiverer kommunen kamp mot hyttebaroner og grunneiere som tar seg til rette med å anlegge privat beach på Bamblekysten.

PD mener

I Porsgrunn er seks tilsvarende saker ikke fulgt opp, angivelig fordi kommunen mangler ressurser til å drive mer ulovlighetsoppfølging enn de allerede gjør. Problematiske kunstige strender er oppdaget blant annet på Nystrand, i Bergsbygda og Ulesund.

Det er merkverdig at de som tømmer store lass med fremmedsand i skjærgården ikke forstår at de må søke først. Det må enten være tankeløst, eller de gir blaffen. Nå distribuerer Bamble kommune informasjon om reglene til alle husstander og innehavere av fritidseiendommer. Det vil kunne øke aktsomhetsnivået, og det vil bli vanskeligere å hevde uvitenhet og uskyld.

Myndighetene har lenge drevet kamp mot private sandstrender, noen kritthvite som om Bamble var Hellas. Allerede i 2006 anmeldte Hvaler kommune en entreprenør til politiet for å ha anlagt rundt 40 sandstrender via et skip med det treffende navnet M/S Sandstrand. I Strømstad påla kommunen milliardæren Olav Thon å fjerne en påbegynt privatstrand ved landstedet.

Vi støtter Bamble kommunes opptrapping mot mulig miljøkriminalitet langs kysten. Vi kan ikke ha det rene bajasseri i skjærgården.

Kommentarer til denne saken