Arrogant fra forsikringsselskap

SJEF: Sverre Thornes er konsernsjef i KLP.

SJEF: Sverre Thornes er konsernsjef i KLP.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

KLP Skadeforsikring, et datterselskap av gigantkonsernet KLP, sier nei til å dekke kravet fra Metodistkirken i Porsgrunn, etter skade påført kirken av KLPs kunde Coop i 2012.

DEL

PD menerKirken ble påført omfattende setningsskader da Coop bygget ny parkeringskjeller under det gamle Domusbygget. Presten i kirken har opplyst til PD at deres krav har vært på drøyt 800.000 kroner, og at differansen mellom tilbud og krav nå er rundt 140.000 kroner.

På spørsmål fra PD om hvorfor KLP ikke vil etterkomme kravet, opplyser en avdelingsleder i selskapet at de har strukket seg langt nok.

Vi mener KLPs svar er arrogant og uklokt overfor en lokal menighet som helt uforskyldt er påført store bygningsskader forårsaket av en annen gigant, Coop. Det er ikke noe nytt at forsikringsselskaper ikke gir ved dørene, men metodistmenigheten i Porsgrunns skjebne er spesiell. Med politisk godkjenning som fortsatt er helt uforståelig, satte Coop opp et bygg som er større, arkitektonisk enda verre enn Domus-bygget, og som i liten grad har tatt hensyn til kirkens plassering i bybildet. I tillegg påførte de kirken store skader. Dersom ikke KLP, med en forvaltningskapital på over 500 milliarder kroner, forstår det litt større bildet denne saken har i lokalmiljøet, burde i det minste Coop, et annet milliardkonsern, forstå det. Noen litt over avdelingsledernivå bør snakke sammen og sørge for at partene ikke har noe usnakket i denne saken. Det vil vi anbefale.

Artikkeltags