Feil om takstein, ordfører

BOM: Kåss bommer fullstendig i taksteinsaken.

BOM: Kåss bommer fullstendig i taksteinsaken.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Robin Kåss går løs på regjeringen for at en huseier i Brevik har lagt feil takstein på huset.

DEL

PD menerPå Facebook skriver Kåss at det «åpenbart ikke er mangel på statsbyråkrater eller tro på sentralisering når staten velger å overkjøre en enstemmig kommunal tillatelse til bruk av takstein!!». Kåss skriver også at «regjeringens representant i fylket vil gi bot og tvinge huseier til å fjerne taksteinen selv om kommunen sa ja. Nå krever vi nei til slik detaljstyring fra hovedstaden».

Her er Kåss helt på jordet. Taksteinrotet er helt og holdent kommunens ansvar. Det var de som godkjente taksteinen og ga dispensasjon fra egne strenge reguleringsbestemmelser i Brevik. Det er ikke regjeringens representant i fylket som ville gi huseier tvangsbot, men kommunen selv. Fortidsminneforeningen, en frivillig organisasjon som kjemper for kulturminner og kulturmiljøer, klaget kommunens taksteinvedtak til Fylkesmannen og fikk medhold. Foreningen har en helt legitim klagerett som de benyttet seg av, og vant fram.

Fortidsminneforeningen er i mange saker en sikkerhetsventil mot svikt i forvaltningen. Vi trenger vaktbikkjer og kontrollorganer til å kikke makt og byråkrati i korta. Når Kåss raljerer over regjeringens påståtte detaljstyring, desavuerer han samtidig foreningen og underminerer retten til å etterprøve kommunale vedtak. Ordføreren bør nå rydde i eget hus, og slutte å skylde på andre.

Artikkeltags