Skal bruke 100-200 millioner

BRUSTRØKET: Slik vil arrangøren sette i gang ideer.

BRUSTRØKET: Slik vil arrangøren sette i gang ideer.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Porsgrunn kommune og Bypakke Grenland inviterer til «visjonsverksted» på Elvebredden kafé kommende mandag.

DEL

PD menerDe vil ha innspill, tanker og ønsker fra folk om framtida for Brustrøket. Initiativet er en oppfølging av den mye omtalte gatebruksplanen.

Byutviklerne jobber med en politisk sak som skal legges fram i mai. De legger opp til å bruke mellom 100 og 200 millioner kroner av en regional bypakkepott på til sammen 340 millioner som skal finansiere tiltak på overordna vegnett og gater i Porsgrunn. Noe vil bli foreslått i 2017, noe i 2018. Hele strekket fra Vabakken til toppen av Raschebakken inngår i saken de jobber med. Ny løsning for PP-krysset er ett av flere prosjekter.

Vi mener kommune og konsulenter må legge fram tiltak som er klart tidfestet og minst mulig kontroversielle. Gatebruksplan og en haug med andre planer har vært under arbeid så lenge at de må komme i gang med noe som mange ser gavner byen. Planleggingen har vært et eldorado for konsulenter i årevis, og det er på tide å få satt ideer ut i livet.

På møtet mandag skal representanter fra Down Town-eier Citycon, Bratsberg Gruppen og R8 holde innlegg. Arrangørene må huske å ikke bare invitere folk, men også lytte til dem, for eksempel næringsdrivende som frykter for framtida med et enda mer dominerende kjøpesenter, og stengsler for å komme fram og parkere i Storgata. Vi kan ikke leve av å bare sykle.

Artikkeltags