Ordfører Robin Kåss, som kan være sta som et esel, sa at de må ta innover seg «hvor mye vi involverer på ulike stadier». Det vil si at ordføreren er selvransakende og neste gang vil involvere offentligheten mer i hvordan politikerne vil prioritere på kommunens milliardbudsjett.

Sverre Siljan sa han alltid har vært en tilhenger av debatt i det offentlige rom og at han langt på vei støtter det som sto i lederen i PD. Der ble hemmelighetskremmeriet kalt en parodi på lokaldemokrati.

Petter Ellefsen (H) sa i budsjettdebatten at det er grunn til å tenke gjennom om innbyggerne har en delaktighet som er kommunen verdig. Han mener at avisenes reaksjoner på hemmelighold er til ettertanke. Også Varden har trykket en god og kritisk kommentar om fraværet av offentlighet rundt budsjettet. Utviklingen har gått fra mye debatt til nesten null debatt om årets viktigste sak.

Vi er fornøyd med tverrpolitiske erkjennelser, og merker oss samtidig at mange ikke har funnet grunn til å kommentere om det er greit at folkevalgte lukker dørene og avgjør alt i interne møter. Det tyder på at flere har mer å gå på med åpenhet om vesentlige beslutninger for befolkningens hverdag. Det er ikke nok å dele ut roser og ballonger i 3–4 uker hvert fjerde år, og så trekke seg tilbake på bakrommet.