Torbjørn Røe Isaksen, can you hear me?

NÆRINGSMINISTER: Torbjørn Røe Isaksen.

NÆRINGSMINISTER: Torbjørn Røe Isaksen.

Av

Vi er fristet til å bruke legendariske Bjørge Lilleliens anrop til Storbritannias tidligere statsminister Margaret Thatcher etter Norges seier over England på Ullevaal i 1981.

DEL

For nok en gang glir næringsminister Torbjørn Røe Isaksen unna spørsmålet om han er for eller imot et giftdeponi i Norcem-gruvene. Hans regjeringskollega miljøvernminister Ola Elvestuen garanterte i valgkampen for ett år siden at han ikke vil overkjøre lokalbefolkningen i en så viktig sak. Han sviktet oss. Hva med deg, Torbjørn?

I går gjestet Porsgrunns desidert mest profilerte og innflytelsesrike politiker hjembyen. På forhånd fikk han spørsmål fra PD om hvordan han stiller seg til regjeringens ja til konsekvensutredning. Svaret bør bekymre;

«- Det er viktig at vi har en skikkelig, ordentlig og ryddig prosess og at vi får fakta på bordet. Først da kan beslutningen tas».

Hør her Torbjørn! Du må da ha fått med deg at en nærmest samlet befolkning i Telemark ikke vil ha et deponi i Brevik uansett hva denne konsekvensutredningen sier. Vi vil rett og slett ikke leve med farlig gift under boligene våre, og vi vil ikke at du og regjeringen tillater at Grenlands miljørykte blir dratt ned i dritten nok en gang. Nå må dere tenke nytt og ta på dere framtidas teknologiske briller.

Vi vil at du, som vi regner som en av oss, banker i bordet og sier et klokkeklart nei! Dette er faktisk en så viktig sak, også for deg, at du bør ofre jobben din for et nei. Ny jobb får du uansett.

I denne saken står nemlig din ære og ditt ettermæle på spill. Tar du virkelig sjansen? Det holder ikke å gli rundt som en glatt ål. Ta standpunkt! Vi vil vite om vi kan stole på deg!

Torbjørn Røe Isaksen, can you hear me?

Artikkeltags