Dramatisk fiskeforbud i fjordene

Idyll: Isfiske er viktig for folkehelsa. Her ser vi et bilde fra Eidangerfjorden tatt for noen år siden. Illustrasjonsfoto

Idyll: Isfiske er viktig for folkehelsa. Her ser vi et bilde fra Eidangerfjorden tatt for noen år siden. Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fiskeridirektoratet foreslår et totalforbud mot fiske av torsk i hele Oslofjordområdet fra januar til april. De vil også verne de såkalte gyteområdene med totalforbud mot all mulig fiske for ikke å ta noen sjanser med torsken.

DEL

PD mener Norges Jeger- & Fiskerforbund er svært kritiske og mener at Fiskeridirektoratet handler uten godt nok faglig belegg, og at et forbud vil ramme svært mange fritidsfiskere i hele Oslofjordområdet.

Det er ingen i tvil om at torskebestanden er kraftig redusert de siste 10 årene. Alle som fisker i fjordene våre, har merket det. Sånn sett er det riktig av Fiskeridirektoratet å innføre totalforbud mot torskefiske for å øke bestanden.

Et totalforbud mot all fritidsfiske i fire måneder hver vinter er et mye mer dramatisk tiltak, som bør begrunnes faglig med solid dokumentasjon. I 2018 bør det være mulig å finne en slik dokumentasjon før man iverksetter såpass dramatiske tiltak.

For veldig mange mennesker er nemlig fritidsfiske en viktig del av en helt nødvendig rekreasjon i hverdagen. På samme måte som at grønne lunger, naturstier og idrettsanlegg er viktig for folkehelsa, er også fritidsfiske en svært god ting å holde på med.

Vi forventer derfor at myndighetene sørger for bedre dokumentasjon før de gjennomfører et totalforbud mot all fiske i fire måneder i året. En «dugnad» som et tidsbegrenset forbud mot torskefiske vil være, kan vi leve med for å få opp bestanden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken