Toppfotball på vaklende føtter

Jubel: Urædd rakner etter mye jubel de 10 siste årene.

Jubel: Urædd rakner etter mye jubel de 10 siste årene.

Av

Urædd kunne blitt damefotballens svar på Odd i Telemark, men prosjektet var dessverre tuftet på vaklende økonomiske føtter.

DEL

PD menerDet sier seg nesten selv at det ikke er liv laga med spillerlønninger, for enkelte,  opp mot 10.000 kroner i måneden når det er under 100 tilskuere på kampene.

Urædd bygde seg sakte, men sikkert opp som Telemarks flaggskip på kvinnesiden. To meget dyktige trenere, Tom Kristoffersen og Kurt Semb, skal ha mye av æren for at klubben til slutt klarte opprykk til toppserien. Året blant kremen i norsk fotball kostet imidlertid mer enn det smakte. Publikum og sponsorinntekter uteble, og klubben gikk på et dundrende underskudd.

Men den virkelige sportslige nedturen startet da Kurt Semb ikke fikk fornyet tillit som trener høsten 2017. Fjorårssesongen var kaotisk, og i perioder visste man nesten ikke hvem som var hovedtrener.

Nevnte Kristoffersen og Semb klarte å bygge opp og utvikle en god sportslig arena, men klubben Urædd klarte aldri å skape stor nok interesse rundt sitt damelag.

Mange snakket varmt om damefotball og Urædds stolthet. Laget ble ofte trukket fram i festtaler, men de høye kvinner og menn i fotballens hiarki var sjelden å se på klubbens hjemmekamper på Kjølnes. Selv folk som kaller seg ekte uræddere holdt seg hjemme når laget spilte viktige kamper på nivå 2 i norsk fotball.

Et naturlig spørsmål ble da om det var riktig av Urædd som klubb å tilføre damelaget det vi kan kalle «økonomisk doping», og sende regningen til resten av klubben? Svaret var enkelt!

Artikkeltags