Hva skjer i eldreomsorgen?

LEKK: Som om ikke det er nok galt, lekker det nye sykehjemmet.

LEKK: Som om ikke det er nok galt, lekker det nye sykehjemmet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av bare noen timer tirsdag framkom en strøm av høyst urovekkende informasjon om eldreomsorgen i Porsgrunn. I en ny sak blir det opplyst om alle avvikene innenfor helse og omsorg, over 2000 i alt, mange av dem med høy alvorlighetsgrad.

DEL

PD mener Det rapporteres om eldre som faller og skader seg når de er alene på rommene sine på sykehjem. Det fortelles om fall som fører til skrubbsår og kutt, og flere tilfeller av brudd i armer og hofte, så alvorlig at det har ført til sykehusinnleggelse. Dette er opplysninger om hendelser fra året 2017.

Nytt nå er ansatte i hjemmetjenesten som kommer med sterke bekymringsmeldinger etter omorganisering. Geografiske soner er blitt slått sammen, ansatte må rundt til pasienter i et større distrikt, tida går, og ikke engang den oppskrytte nye teknologien gjør at alle rekker rundt med lange pasientlister. Med 25–30 besøk på en åtte timers vakt blir det ikke mange minutter på hver pasient, spesielt ikke når ansatte i tillegg må stå i kø i rushtrafikk mellom øst og vest, og lete etter nye adresser.

Avvik og alarm fra ansatte kommer i tillegg til at antall overliggerdøgn på sykehuset er nær tredoblet på et år. Vi mener administrasjon og politikere nå må begynne å fortelle oss hva som er galt i eldreomsorgen, ikke bare servere pynteversjoner.

Helt siden Porsgrunn Ap la ned sykehjemsplasser etter valget i 2015 har det vaklet i omsorgen for eldre og syke, og det ser ikke ut til at politikerne klarer å få kontroll.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken