Gladnyhet for Herøya

Carl Christian Tveit er blant de nye legene.

Carl Christian Tveit er blant de nye legene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

14 år etter at Herøya mistet legesenteret, skal nytt legesenter åpne i september. Legene Trygve Tveit, hans sønn Carl Christian og to andre leger fra Søsterhjemmet etablerer seg i det tidligere PeWe- og butikkbygget i Skrapeklevvegen.

DEL

PD menerPD brakte nyheten 29. juni og Herøya-folk er glade for at de endelig får et så grunnleggende tilbud som lege tilbake i egen bydel. Primus motor i Herøya Fellesforum, Jan Hovinbøle, sier helsetilbud er noe av det viktigste vi har i samfunnet, og det er vanskelig å være uenig i.

Hovinbøle husker godt at forrige legesenter ble nedlagt i 2004, og mener i ettertid at lokalbefolkningen burde mobilisert sterkere mot nedleggelsen. Han tror pasientlistene på det nye legesenteret vil bli raskt fylt opp. Ikke alle på Herøya kan ta seg enkelt til sentrum. Bussen er nesten fraværende i bydelen.

Herøyafolk har flere ganger omtalt Herøya som en glemt bydel. Så ille er det ikke, og Herøya er ikke den eneste bydelen som i hvert fall av og til har grunn til å føle seg glemt. Det begynner å bli lenge siden Hydros storhetstid og kort vei til velstandsfatet for bydelen. Det er muligens et paradoks at den gamle arbeiderbydelen dels er reddet av misjonen, men dette er ikke til forkleinelse for pastor Kleppe i Misjonskirken. Han gjør en kjempejobb.

Vi mener Herøya trenger ny skole. Bærekraften for Klevstrand skole svinner. Ny skole må løftes politisk.

Artikkeltags