Mange flere søker til Kjølnes

Ap-gutta Kåss og Tynning Bjørnø stakk innom.

Ap-gutta Kåss og Tynning Bjørnø stakk innom.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Helse- og sosialfagene ved Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn, har over lang tid hatt god søkning.

DEL

PD menerSamordna Opptak viser ny god økning av søkere. Også på barnehagelærerutdanningen er økningen svært gledelig.

Sykepleie heltid og deltid, og barnevern har flest søkere med henholdsvis 583 og 210, mot 463 og 137 året før. Vernepleie deltid har også en solid økning. Dessverre faller antall søkere til ingeniørfagene.

Onsdag var stortingsrepresentant Christian Tynning Bjørnø innom for å heie på høgskolen i hjembyen. Tynning Bjørnø er medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og vi tror han, sammen med blant andre kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, helt sikkert kan hale inn enda bedre rammebetingelser for høgskoleinstitusjonen, og ikke minst skru opp tempoet i universitetsprosjektet.

For knappe tre uker siden ble det kjent at også Porsgrunn videregående skole har god søkning på mange tilbud. Søkertall avhenger av ungdomskull og ulike variabler, men vi kan uansett slå fast at utdanningsmiljøet på Kjølnes er attraktivt, og økningen i søkertall på flere nivåer viser dette tydelig.

For tida investeres flere hundre millioner kroner i nybygg på skoleområdet. Dette er både lokale, fylkeskommunale og statlige penger, og dette tyder på et godt samspill mellom aktørene som skal legge til rette for bedre infrastruktur og gode arbeids- og studieforhold på Kjølnes.

Artikkeltags