Gamle gubber i byutviklingsdebatt

DEBATT: Petter Øygarden stiller i Ælvespeilet.

DEBATT: Petter Øygarden stiller i Ælvespeilet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen i Litteraturgarasjen får flengende kritikk på Facebook etter at de har innkalt til debatt om byutvikling med en del gamle gubber i panelet.

DEL

PD menerDet var Sara Fosstvedt som først postet et innlegg, der hun stilte et helt relevant spørsmål ved at det ikke var kvinner blant de utvalgte.

Byutviklingsdebatten foregår i Ælvespeilet 23. mai, og i panelet sitter Lars Vik, Petter Øygarden, Robin Kåss og undertegnede. Å diskutere byutvikling i Porsgrunn uten den førstnevnte trioen, blir som et 17. mai-tog uten flagg. PDs redaktør kan man sikkert klare seg uten, men ble nok plukket fordi lokalavisa har skrevet et hundretalls ledere om temaet de siste årene.

Vi er helt enig med Sara Fosstvedt i at det mangler kvinner i panelet som først ble lansert. Det skjønner alle, men å hevde at Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen er uten visjoner og initiativ, slik enkelte hevdet i Facebook-tråden, blir fullstendig meningsløst og urettferdig.

Duoen gjør her et ærlig forsøk på å få i gang en helt nødvendig offentlig debatt i Porsgrunn. De ønsker å skape en arena der folk kan sin mening. Dette har Porsgrunn savnet i mange år.

I tillegg er det jo ikke sånn at det kun er panelet som får uttale seg. Her er det fritt fram for alle.

Dersom noen av kritikerne føler seg forbigått, stiller undertegnede sin plass i panelet til disposisjon. Det skulle bare mangle.

Artikkeltags