Viktig plan for Langesund

LEDER: Finn Roar Bruun vil ha fortsatt intim kystby i Langesund.

LEDER: Finn Roar Bruun vil ha fortsatt intim kystby i Langesund.

Av

Hva skal tillates av utbygging ved Langesund Bad? Er grensa nådd for utvanning av det gamle trehusmiljøet i Langesund? Hvordan skal kommunen klare å ivareta Langesunds identitet og uttrykk?

DEL

PD menerDette er spørsmål som skal utredes og besvares i ny reguleringsplan for «Langesund sør».

I april 2017 skrev PD at Lars Rise vil bygge opp mot 70 boliger i åsen ved Langesund Bad. Teknisk utvalg i Bamble gned seg i øynene da planene med opp mot 15 meter høye bygg ble presentert. Vi skrev på lederplass at Rises prosjekt var spinnvilt og at Bamble kommune måtte terminere planene om blokker i sjeldent vakker skjærgårdsnatur ganske omgående. Nå har det lenge vært stille om planene.

Vi tror at både administrasjon, politikere og befolkning kan omforenes om hvordan «Langesund sør» skal se ut også framover. Utbyggerne på Smietangen vil forhåpentlig presentere et endelig utbyggingsprosjekt som både er innafor Langesunds identitet og bli en opptur i markedet. Vi er mer bekymret for områdene ved Langesund Bad.

Utbygging handler alltid om dilemmaer og kompromisser, men i tilfellet Langesund Bad kan det ikke være vanskelig å trekke opp en grense for hva som tjener kommunen og lokalsamfunnet på kort og lang sikt. Langesund kan ikke rasere sin egen genuine idyll ved sjøkanten. Det vil ikke føre til annet enn rabalder og misnøye.

Artikkeltags