Spinnvilt ved Langesund Bad

MÅ LEGGES DØDT: Nei til høye boligblokker ved havet.

MÅ LEGGES DØDT: Nei til høye boligblokker ved havet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Langesund Bad-eier Lars Rise har lansert planer for boligblokker i nærheten av Langesund Bad.

DEL

PD menerVi mener Bamble kommune må terminere planene ganske omgående. Det har ingen hensikt å bruke mer tid og ressurser på et så urealistisk prosjekt.

Rise vil bygge 15 meter høye boligblokker i en sjeldent vakker skjærgårdsnatur. I Langesund omtales området som et paradis. Det er en del av den mest unike idyllen Langesund har å by på. Naboområder er Krogshavn og vernede Tangen, der utbygging er henholdsvis utenkelig og ulovlig. Området mellom Langesund Bad og Steinvika kalles for Badeparken, og bør underlegges strengere restriksjoner for å hindre nye forsøk på vettløs nedbygging.

Inn i dette landskapet tråkker Rise med et boligprosjekt som er det mest hårreisende vi har sett på lenge. Langesundsfolk går ikke ofte på barrikadene, men dersom kommunestyret lefler med støtte til boligblokker ved havet, tror vi det blir bråk. Boligprosjektet er ikke til gunst for Langesund. Det er kun egnet til å berike Rise. Fylkesmannen har gitt klar beskjed om at innsigelsen ligger klar.

Vi har tidligere vært kritiske også til nytt boligprosjekt på Lilletorvet. Der mener vi forutsetningene for en vellykket løsning er tilstede, dersom utbygger lar være å presse alt til maksgrenser istedenfor å bygge noe som kan styrke strøkets identitet. Men for Rise-planen er det ikke håp.

Artikkeltags