Historisk avgjørelse i Bamble

JA TIL SAMARBEID: Velkommen over brua, Bamble!

JA TIL SAMARBEID: Velkommen over brua, Bamble! Foto:

Av

Du tror det ikke før du får se det! Omtrent sånn kan kommunestyremøtet i Bamble torsdag gjengis, for ikke bare sa Bamble ja til å samarbeide med Skien, Porsgrunn, Siljan, fylkeskommunen og staten om ny byvekstavtale, de sa ja til brannsamarbeid også.

DEL

PD menerDet gjenstår å se hva som materialiserer seg i form av forpliktende fellesskap, men allerede nå har Bamble tatt et historisk skritt bort fra en tidligere politisk slags «piknik med døden»-tilværelse, ut av isolasjon. Bamble ble invitert til å være med i det store byvekstsamarbeidet, og har med overveldende flertall takket ja. Vi mener dette er gledelig.

Det skulle bare mangle at mange er kritiske til mulige nye runder med bompenger og truende restriksjoner, men kommunene skal forhandle om nytt regime og hvordan store nye prosjekter skal løses. Det betyr at også Bamble kan si nei dersom avtalen blir uspiselig.

Uansett er det vanskelig å se hva Bamble faktisk har å tape på å bli med i et samarbeid, for det er ingenting som tyder på at det kommer et worst case-scenario med bomstasjoner i halve Bamble.

Dersom Bamble vil høste gevinst på et par milliarder fra staten, må de også ta et minimum av ansvar, og det har kommunestyret nå vedtatt at de vil gjøre. Ikke minst er symbolikken i viljen til samarbeid viktig, og så er det ganske sikkert mulig for Bamble å ha en såpass stø hånd på rattet underveis at de kan lande en avtale med flere fordeler enn ulemper.

Artikkeltags