Sirkuset fortsetter i Bamble

KASTET UT: Abrahamsen vil ta kampen mot veteranene.

KASTET UT: Abrahamsen vil ta kampen mot veteranene.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bambles nest største parti framstår i forkant av valget om drøyt seks måneder som en politisk geriljakrig.

DEL

PD menerDet er komplisert å forstå hva som er hva, og hvorfor, men vi trenger ikke doktorgrad i lokalpolitikk for å forstå at to fløyer driver rå maktkamp i Bamble Frp.

Er denne internkampen en viktig sak? Ja, åpenbart, fordi Frp i Bamble har hatt ordføreren i flere perioder og fortsatt har sølvmedalje i oppslutning i kommunen. I Bamble har Ap 13 representanter i kommunestyret, Frp har 9, og det er langt ned til Høyre på 3. plass. Et flertall blant Bambles drøyt 14.000 innbyggere har stemt Frp til topps gang på gang. Glanstida kan være over.

Det er neppe en konspirasjonsteori at eksklusjonen av Vibeke-Emilie Abrahamsen har sammenheng med lokal maktkamp. Det er lite troverdig at Njåstad-saken er hovedårsak til at de kvittet seg med Abrahamsen. Det fører tilbake til de to fløyene, med veteranene Flølo og Hoksrud i tung posisjon, mens den langt yngre Abrahamsen er kastet ut og vil fortsette i lokalpolitikken med egen Bygdeliste. Vi er spent på hvordan «de gamle» mot «de unge» vil slå ut, og om konsekvensen blir en reell generasjonssplittelse med store følger.

Frp i Bamble er langt fra alene om å slite med politisk skandale. Men utbrettingen av det indre liv i Siv Jensens allierte på Solkysten er ikke noe pent syn. Tilliten er svekket, i alle fall på kort sikt, og vi kan ikke utelukke at valget 2019 blir brutalt for Bamble Frp.

Artikkeltags