Nei til høyblokka i Jernbanegata

HØYBLOKK: Slik vil blokka bli liggende i Jernbanegata.

HØYBLOKK: Slik vil blokka bli liggende i Jernbanegata.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmann Per Wold vil tillate at Porsgrunn kommunes eget eiendomsselskap Porsgrunn Utvikling får bygge en 7-etasjers høyblokk kloss inntil de 39 leilighetene i Jernbanegata.

DEL

PD menerDe som bor nærmest det gamle sparebankbygget vil da miste sollys og se rett inn i en gedigen betongvegg.

I kveld skal utvalg for miljø og byutvikling behandle saken, og Ap og ordfører Kåss har for lengst uttalt at de ønsker å bygge høyt i området rundt det såkalte knutepunktet.

Vi liker tanken om å bygge høyt i en slags ny bydel. Det vil gi et storbypreg og kan samle virksomheter, boliger og handel i et relativt lite området.

Men å plassere en gedigen høyblokk rett utenfor stuedøra til vanlige folk er rett og slett fullstendig respektløst. Her er det mange innbyggere som har investert sin livskapital i en bolig som garantert vil stupe i verdi.

Og hva er egentlig vitsen? Syretesten er å tenke hvordan man selv hadde reagert dersom man hadde blitt utsatt for et slikt «overgrep».

Å ta fra folk sollys på denne måten kan i verste fall få helsemessige konsekvenser for beboerne.

Derfor anbefaler vi at politikerne stanser planene i kveld. Ikke bare vil høyblokka være en katastrofe for naboene, men den vil heller ikke passe inn i raden av bygninger langs denne delen av Jernbanegata. Forsøk heller på den andre siden av jernbanen, og bygg opp et miljø der høyblokker er en naturlig del av en helhet.

Artikkeltags