En befrielse for Porsgrunn

VIKTIG: Bra for Porsgrunn å bli kvitt Lilleelvkrysset.

VIKTIG: Bra for Porsgrunn å bli kvitt Lilleelvkrysset. Foto:

Av

Den nye Lillelvkrysset, med en totalkostnad på over en halv milliard kroner, har blitt en befrielse for både innbyggerne i Porsgrunn sentrum og alle de som daglig kjører strekningen Hovenga-Vallermyrene.

DEL

PD menerI flere tiår sto bilene i endeløse køer og spydde ut eksos mens de ventet på grønt lys eller på at toget skulle passere. Nå er det bare å sette bilen på cruisekontroll og kjøre uten noen form for køer uansett når på døgnet det er.

Som kjent sprakk kostnadsrammene ganske betydelig mens arbeidet pågikk. Vanskelig grunnforhold var hovedårsaken, og kritikken har haglet fra flere hold. Og aller mest fra våre naboer i Skien.

Uten bypakka hadde vi aldri blitt kvitt det forhatte Lilleelvkrysset. Når folk fra Skien klager på at deres bompenger går til å finanisere et så stort prosjekt i nabobyen, bør de kanskje tenke på at de selv har vel så stor nytte av den nye strekningen som vi som bor i her i byen.

En ting er bilistenes gevinst, men tenk også på alle de som bor i nærheten av det gamle krysset. Tenk på all støyen og all forurensningen? For disse boligområdene, som nå er blant Porsgrunns mest attraktive, har den nye veien blitt en drøm.

Nå kan de sitte ute og nyte hagene sine uten støy og eksos fra biler som står og stamper i kø.

Overskridelser eller ikke, dette har blitt en velsignelse for byen og verdt hver eneste krone.


Artikkeltags