Gladsak, men med en bismak

STOR DAG: Varaordfører Janicke Andreassen åpnet det nye polet på Down Town.

STOR DAG: Varaordfører Janicke Andreassen åpnet det nye polet på Down Town.

Av

– Dette er en stor dag. Porsgrunn får vinmonopol nummer to, som er det viktigste alkoholpolitiske virkemiddelet vi har, sa varaordfører Janicke Andreassen (Ap) direkte til «PD-tv» like før hun klippet snora på Down Town torsdag.

DEL

PD menerVi er også positive til at Porsgrunn og Down Town får åpne byens andre polutsalg, men samtidig må vi være så ærlige å si at dette selvsagt øker tilgjengeligheten og dermed også alkoholforbruket blant innbyggerne i Porsgrunn. Hvis ikke, kunne vi jo klart oss med utsalget på Plenty.

Derfor var torsdagens store gladsak og varaordførerens hyllest til den fantastiske kunnskapen og servicen det nye polutsalget kan tilby, samtidig også en dårlig nyhet for mange barn i byen vår.

For selv om de fleste har et greit forhold til alkohol, og har en slags faglig tilnærming til sitt konsum, må vi heller ikke lukke øynene for at flaskene som står nydelig stablet i lekre hyller, er et evig mareritt for flere barn enn vi liker å tro.

Tenk på dette også, får være vår moralske pekefinger på en dag som tross alt var en god dag for kjøpesenteret i nedre bydel. Down Town åpnet tre nye butikker/restauranter, og det er ingen tvil om at det nye polutsalget betyr ekstra vind i seilene for senterleder Bent Rosenberg & Co.

Nye butikker og fylte butikklokaler gir også flere arbeidsplasser og økte skatteinntekter. Sånn sett var det en god dag torsdag.

Artikkeltags