Omtaksering tvinger seg fram

OMTAKSERING: Rådmann Per Wold truer med omtaksering.

OMTAKSERING: Rådmann Per Wold truer med omtaksering.

Av

Omtaksering av boliger i Porsgrunn tvinger seg fram dersom regjeringens forslag om å senke eiendomsskatten helt ned til 4 promille, blir gjennomført.

DEL

PD menerPå et debattmøte i Ælvespeilet i valgkampen spurte Frps Robert Welfler ordfører Robin Kåss om Ap ville gjennomføre en slik omtaksering i neste valgperiode. Kåss svarte at dersom dagens forutsetninger lå til grunn, ville de ikke det.

Allerede i fjor la regjeringen opp til en reduksjon i eiendomsskatten, så Kåss må nok bite i seg deler av svaret han ga i Ælvespeilet dersom 4 promille blir en realitet.

Da har Porsgrunn kommune, slik rådmann Per Wold uttalte her i avisa, ingen annen mulighet enn å omtaksere boligene i kommunen. 70 millioner i tapte inntekter klarer de nemlig aldri å kompensere kun ved mer effektiv drift.

Kutt i eiendomsskatten er Frp og Høyres baby. Særlig Frp trenger politiske seirer etter en heller trå valgkamp. Men også for Høyre er dette en fanesak. Petter Ellefsen uttalte tidligere i år at økt privatisering og konkurranseutsetting er viktige virkemidler for å få ned eiendomsskatten.

Frp har rett i at eiendomsskatten er en slags økonomisk doping, som kan ramme urettferdig. I Porsgrunn har vi gjort oss avhengig, og vi er på mange måter bondefanget. Å tro at vi kan fjerne 70 millioner i inntekter ved et pennestrøk, er naivt.

Artikkeltags