Fra toppfotball til ingenting

STARTEN: Dette laget som vant Dana Cup i 2008, var på mange måter starten på Urædd-eventyret som kollapset høsten 2018.

STARTEN: Dette laget som vant Dana Cup i 2008, var på mange måter starten på Urædd-eventyret som kollapset høsten 2018. Foto:

Av

I 2016 spilte Urædds damelag i toppserien. Fire år senere er laget slettet fra seriesystemet i Norge. Hele seniormiljøet er rett og slett borte. Hva skjedde egentlig? Hvordan er det mulig at Telemarks flaggskip på damesiden i over ett tiår, kan kollapse så totalt?

DEL

PD menerEventyret, for det må være lov å kalle Urædd det, startet for 15 år siden da trener Tom Kristoffersen bygde opp et ungt lag og et treningsmiljø som kjapt skapte gode resultater. Juniorlaget vant Dana Cup i 2008, og seniorlaget startet klatringen i divisjonssystemet. På den tiden var miljøet lokalt forankret, med jenter stort sett fra Grenland.

I 2015 nådde klubben det endelige målet og rykket opp i toppserien. Fortsatt med en grunnstamme av lokale spillere. Da startet problemene. Spillere ble hentet utenfra, og i toppåret 2016 hadde en av spillerne over 100.000 kroner i lønn. Klubben gikk på et dundrende underskudd, nedrykk og spillerflukt. Mange lokale spillere var allerede borte, og spillerne utenfra forsvant som dugg for sola.

På toppen av alt kvittet klubben seg med sin dyktige trener Kurt Semb foran 2018-sesongen. Da var det definitivt slutt, og nedrykk til 2. divisjon et uunngåelig faktum. I fjor stilte Urædd lag sammen med Pors.

Etter vår mening tok Urædd vann over hodet, valgte bort et sterkt lokalt fundament og «sparka» en god trener. Da motgangen meldte seg, var det hull i skroget, og Urædd-skipet sank som et blylodd. Det måtte nesten gå sånn ...


Artikkeltags