Nok er nok i Grep-saken

AVTALE: Tidligere styreleder i Grep Trond Ballestad.

AVTALE: Tidligere styreleder i Grep Trond Ballestad.

Av

Tidligere Grep-ansatt Gaute Næspe sto denne uken fram i Telemarksavisa og fortalte at han har anmeldt sin tidligere arbeidsgiver for avtalen de har inngått med tidligere toppleder Thor Fjellvang.

DEL

PD menerNæspe var en av varslerne som i fjor vinter fikk snøballen til å rulle og som endte med Thor Fjellvangs avgang som toppleder i den offentlig eide attføringsbedriften.

Selv om rapporten fra Deloitte, som gransket arbeidsforholdene i Grep, var lite hyggelig lesning for Fjellvang, har han også et rettsvern og rettigheter i forhold til sitt arbeidsforhold.

Det er liten tvil om at Grep-saken også har vært en enorm påkjenning for Fjellvang. Han har fått offentlighets nådeløse søkelys rettet mot sin egen person. Beskyldningene har haglet, og de har til tider vært vanskelige å forsvare seg mot.

Grep-styret hadde to valg: De kunne avskjedige Fjellvang og gi ham lønn i oppsigelsesperioden. Da ville saken mest sannsynlig blitt en meget kostbar affære i arbeidsretten.

Grep-styret valgte i stedet å inngå en sluttavtale med Fjellvang, som sikret ham 20 prosent arbeidsplikt fram til han fyller 62 år. Da vil han kunne få AFP-pensjon fra sin tidligere arbeidsgiver.

Vi mener Grep-styret ut fra helheten gjorde en klok beslutning og fikk lagt saken død, og vi føler oss rimelig overbevist om at politiet vil henlegge anmeldelsen fra Gaute Næspe.

Nok er nok. Det holder nå.Artikkeltags