Dropp treverket på den nye kirken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kirkestriden som pågikk i seks år førte ikke til fred og forsoning, men dyp splittelse i byen.

DEL

PD menerFellesrådet og menigheten kommer ikke til å bli stående igjen som kompromissenes mestere, men ett kompromiss ble de tvunget til å gå med på: Fasade på porselenskatedralen må tilpasses trehusmiljøet på Kjerkehaugen, vedtok politisk utvalg i 2016.

Det skjedde etter at arkitekten måtte forsikre om at kirkefasadene ikke ville framstå som hvite baderomsfliser. Etter hvert ankom de spesialbestilte flisene fra Italia, og byens nye kirke begynte å ta form.

Nå, i sluttspurten av byggeperioden før kirken skal åpnes og feires i september, vil ikke arkitekt og byggeledelse ha treverket som er pålagt dem på porselensfasaden, og de har søkt om dispensasjon fra kravet. Vi mener søknaden bør innvilges.

Noen vil hevde at skaden allerede har skjedd. Det ble ikke gjenreising av den gamle rokokkokirken, men et moderne bygg som enkelte påstår likner et atomkraftverk. Andre vil hevde at den nye kirken er et praktbygg, og sånn vil strid og ulike meninger leve videre, antakelig i mange år.

Her i avisa har vi skrevet så mye om ny kirke at biskopen kom på visitas til oss. Nå står den nye kirken der, den er som den er, og det har ingen hensikt å klatte litt treverk på den ene veggen. Bygget har uansett ikke noe med trehusmiljøet på Kjerkehaugen å gjøre. Noen ekstra planker kan ikke forandre på det.

Artikkeltags