Stopp dødsmaskinene på grensa

KAOS: Utenlandske vogntog som ikke er skodd for norske veier, skaper kaos på veiene hver gang det snør. Illfoto

KAOS: Utenlandske vogntog som ikke er skodd for norske veier, skaper kaos på veiene hver gang det snør. Illfoto

Av

Når vi vanlige bilister kommer kjørende over grensa eller kjører i land i Langesund, blir vi som regel møtt med skulende blitt fra kontrollerende tollere.

DEL

PD menerPå samme måte burde politiet prioritere grenseovergangene og kontrollere at utenlandske vogntog er skodd for norske vinterforhold.

Hver bidige gang det kommer snø, som torsdag, fredag og lørdag i forrige uke, er det fullstendig kaos på veiene. Utenlandske vogntog uten gode nok dekk og kjettinger, sto på kryss og tvers på E18 gjennom Telemark. Dette skapte selvsagt kilometer lange køer, og store problemer for alle andre som ferdes på veiene med ordentlig vinterdekk.

En ting er at de står på kryss og tvers og sperrer trafikken og skaper store forsinkeler og praktiske utfordringer for folk flest, men det er også en livsfarlig «lek» de driver med. Når disse vogntogene, som veier opp mot 60-70 tonn, mister kontrollen i stor fart, sier det seg selv at de er livsfarlige for alle andre som ferdes på veiene.

Dette fenomenet blir egentlig bare verre og verre for hvert år. Sjåførene blir garantert presset av sine arbeidsgivere for å holde kostnadene nede.

Med en effektiv grensekontroll kan vi få stoppet disse dødsmaskinene en gang for alle. Vi snakker om kanskje 10-20 dager i løpet av en vinter som været er så dårlig. Sett krav om skikkelige vinterdekk og påse at de legger om til kjettinger hvis det er nødvendig. Vi kan i hvert fall ikke fortsette som nå.

Artikkeltags