Stopp overgrepet i Skjelsvikdalen

PROTEST: Hvalsåsen velforening protesterer.

PROTEST: Hvalsåsen velforening protesterer. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

For under et halvt år siden informerte Nye Veier om at de ville bygge tunnel gjennom Skjelsvikdalen. Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd.

DEL

PD menerEt hittil «ukjent» giftdeponi i Skjelsvikdalen vil visstnok øke kostnadene, og dermed vil det statlige veiselskapet heller bygge bru over Skjelsvikdalen.

Dette kan ikke politikerne i Porsgrunn si ja til. At flere tusen beboere på Brattås, Skrapeklev og Mauråsen skal bli belastet med evig støy fordi Nye Veier vil spare småpenger, er rett og slett ikke akseptabelt.

Derfor gir vi vår fulle støtte til Hvalsåsen velforening som i går sto fram her i avisa og protesterte mot de endrede planene. Dette blir rett og slett for lettvint.

Her må politikerne i Porsgrunn på banen så fort som mulig. Til sjuende og sist er det de som skal vedta reguleringsplanen, og da sier det seg selv at de ikke kan si ja til et sånt overgrep mot flere tusen innbyggere.

En åpen løsning med firefelts motorvei vil helt sikkert innebære betydelig støy og forurensing, som igjen vil få negative konsekvenser for folkehelsa for veldig mange.

I tillegg setter vi spørsmålstegn ved at Nye Veier endrer planene uten å informere befolkningen dette berører.

Her må porsgrunnsfolk stå samlet og protestere før det er for seint. Ordfører Robin Kåss, dette er en sak for deg. Du har ingen tid å miste!

Artikkeltags