Avskilter ansatte i sin beste alder

BUSSJÅFØR: Tidligere operasjonsleder Vidar Aaltvedt jobber i dag som bussjåfør. Politistasjonen i Skien mistet mye kompetanse da han gikk av med pensjon som 57-åring.

BUSSJÅFØR: Tidligere operasjonsleder Vidar Aaltvedt jobber i dag som bussjåfør. Politistasjonen i Skien mistet mye kompetanse da han gikk av med pensjon som 57-åring.

Av

Tida er overmoden for å skrote den gamle pensjonsavtalen for politi- og brannansatte. I dag kan de nemlig gå av med pensjon når de passerer 57 år.

DEL

PD menerVarden satte søkelyset på denne meget forelda arbeidsavtalen i lørdagsavisa, og i reportasjen intervjuet de flere profilerte politifolk som har startet i helt nye jobber etter at de passerte 57 år.

Samtidig som vi ofte hører om det vi kan kalle en bemanningskrise i politiet, kvitter etaten seg med svært mange kvinner og menn i sin absolutt beste alder. Mange av dem er som Varden skriver, kvinner og menn som er godt trente og godt rustet for å gjøre en god jobb som utegående politifolk.

I tillegg mister politiet både solid erfaring og kompetanse disse medarbeiderne har opparbeidet seg i løpet av 20–30 år i politiet. Dette er egenskaper som i mange tilfeller er særdeles viktig for at politiet skal kunne løse de oppgaver som er forventet at de skal gjøre.

Derfor mener vi at det er på høy tid å revurdere den gamle pensjonsavtalen for politi og brannansatte. Det er ingen grunn til at denne yrkesgruppen skal gå av med pensjon 10 år tidligere enn alle andre.

Vi tror også at de fleste politi- og brannansatte vil ha stor forståelse for dette, og at mange faktisk ønsker å jobbe i disse yrkene til de er mer enn 57 år gamle. Folk lever og jobber lenger enn de gjorde for 30-40 år siden. Det må vi rett og slett ta innover oss.Artikkeltags