For folk flest, gjelder ikke pensjon

PENSJON: Siv og Erna stemte ned et forslag fra Ap og SV.

PENSJON: Siv og Erna stemte ned et forslag fra Ap og SV. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ansatte i privat sektor bør definitivt merke seg at regjeringen for et par uker siden stemte ned et forslag fra Ap og SV om opptjening av pensjonspoeng fra første krone også for alle de som jobber i privat sektor.

DEL

PD menerAv en eller annen snodig grunn er det nemlig slik i Norge at alle offentlig ansatte opptjener pensjonspoeng fra første krone de tjener, mens alle i privat sektor må tjene 100.000 før de opptjener pensjonspoeng. Det betyr at lavlønte med en inntekt på for eksempel 300.000 kroner, kun får pensjonspoeng for 66 prosent av inntekten. En høytlønnet med inntekt på 1 million får opptjent pensjonspoeng av 90 prosent av sin inntekt.

Denne urettferdigheten er det første synlige beviset på at KrF nå har gått inn i regjeringa. Partiet som sammen med Frp alltid har sagt at de støtter minstepensjonistene, sier nei til å rette opp en så grov forskjellsbehandling.

Årsaken er selvsagt beinhardt press fra NHO som ikke ønsker å påføre sine mange medlemmer i privat sektor en ekstra pensjonskostnad.

Vi mener at alle lønnsmottakere, uansett om de er ansatt i privat eller offentlig sektor, bør ha lik pensjonsordning. Alt annet er jo helt meningsløst.

Vi syns også det er rart at lokalpolitikerne i Porsgrunn og Bamble, pluss fagforeningene, ikke har engasjert seg mer i denne saken. Dette vil nemlig få stor økonomisk betydning for framtidas pensjonister. Det handler i mange tilfeller om flere tusen i måneden.

Artikkeltags