Hoksrud som politisk kasteball

STORTINGET: Bård Hoksrud går tilbake til Stortinget.

STORTINGET: Bård Hoksrud går tilbake til Stortinget.

Av

Bård Hoksrud hadde fortjent mer enn snaue 5 måneder som mat- og landbruksminister.

DEL

Tirsdag ble det klart at 45-åringen nok en gang blir sendt tilbake til Stortinget. Det ble han også i 2015 etter et drøyt år som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Hoksrud fikk i går de beste skussmål fra bondelagsleder i Telemark, Aslak Snarteland. Til NRK Telemark sier Snarteland at han kommer til å savne Hoksrud, og at bamblingen har gjort en hederlig innsats og vist vilje til å lære.

Bård Hoksrud er en av Frps mest populære politikere. Han er folkelig og utstråler alltid godt humør og stor entusiasme. Han har også vist stor arbeidsinnsats siden han noe overraskende overtok landbruksdepartementet etter Jon Georg Dale i august i fjor.

Nå blir han altså ofret til fordel for KrFs første nestleder Olaug Bollestad, som ønsket seg nettopp dette departementet.

«Nye» KrFs frontfigurer Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad går inn i en historisk regjering. Aldri før har fire samarbeidspartier vært mer politisk uenig enn Høyre, Venstre, KrF og Frp. Lysten på en statsrådspost er grådig mye større enn behovet for å gjennomføre en politikk de er enige i.

Hvorvidt Bård Hoksrud fortsetter som Frps eldrepolitiske talsmann, slik han var før han gikk inn i regjeringen, er i skrivende øyeblikk ikke avklart. Vi tror imidlertid ikke at partileder Siv Jensen parkerer sin mest populære politiker helt ute på sidelinja

Artikkeltags