Robert Welfler bør få slippe

BØR SLIPPE: Frps Robert Welfler fikk nei til fritak.

BØR SLIPPE: Frps Robert Welfler fikk nei til fritak.

Av

Sett utenfra virker det som et politisk takk for sist når ordfører Robin Kåss fikk med seg flertallet i bystyret på å nekte Frps Robert Welfler fritakelse fra utvalg for miljø og byutvikling.

DEL

Welfler skapte politiske bølger da han forlot utvalget 20. november i en slags protest mot det han og gruppeleder Adrian Ness Løvsjø kalte maktarroganse mot vanlige folk. I sin fritakssøknad brukte han i tillegg stor arbeidsbyrde i sitt private firma som viktig grunn for å tre ut av det meget arbeidskrevende utvalget.

I sin innstilling til bystyret skrev Robin Kåss blant annet at Welfler var uklar i sin søknad, og at bystyret derfor ikke hadde noen mulighet til å innfri søknaden.

Dette må da være feil. Welfler var klokkeklar på at stort arbeidspress i utvalget kombinert med privat jobb, var en viktig grunn for å søke om fritak. At han i tillegg er frustrert over det han blant annet kaller Aps maktarroganse, burde ikke være nok til å nekte ham fritak.

Porsgrunn er tjent med ha å motiverte politikere i et så viktig utvalg. Ønsker Frp å stokke om på laget, er det egentlig meningsløst å nekte dem å gjøre det.

Selv om Frps medieshow på møtet 20. november bar preg av god planlegging og en bevisst politisk strategi, må det være viktigere for Porsgrunn at vi får en motivert Frp'er i utvalget enn at Ap sier takk for sist til sin hovedmotstander i porsgrunnspolitikken.

Artikkeltags