Statsråd i full spagat

SÅRT TEMA: Røe Isaksen sliter i deponisaken.

SÅRT TEMA: Røe Isaksen sliter i deponisaken.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ble tydelig provosert da nestleder i Porsgrunn Venstre anklaget ham for å være et problem og hinder for et nei til deponi for farlig avfall i Brevik. Vi mener Røe Isaksen overreagerer på en legitim politisk debatt.

DEL

PD menerDeponisaken framstår mer og mer som det ømmeste punktet for næringsministeren, for han vet jo selvsagt at en massivt støttet hjemby står på barrikadene for å blokkere deponiet. Statsråden kom skjevt ut tidlig i debatten, og har ikke vært synlig på banen. Da kritikken kom, fra et Porsgrunn Venstre som kjemper med ryggen mot veggen og kan bli lagt ned dersom Røe Isaksens sjef Erna Solberg legger deponiet til Brevik, kontret næringsministeren med kommentarer som dette:«Dette er bare tull. Det er fjas. Dette er en grov påstand og også et grovt personangrep».

Parallelt er næringsministeren i hardt vær for å støtte dumping av millioner av tonn gruveavfall på bunnen av Repparfjorden i Finnmark. Røe Isaksens forsvar i dumpesaken har fått AUF til å sammenlikne ham med Ulrik i NRK-komiserien Parterapi. Ulrik er svært dårlig på å takle kritikk.

Mange forventer at Røe Isaksen skal stå opp for hjemby og hjemregion i deponisaken. Vi har forståelse for at han jobber i et regjeringskollegium og ikke kan opptre som en hvilken som helst Per Sandberg, men vi mener Røe Isaksens reaksjoner er urovekkende og at han snart må flagge et standpunkt.

Artikkeltags