Tenk på et tall

NY PLAN: Kåss og KrF lovet prosjekt, men har ombestemt seg

NY PLAN: Kåss og KrF lovet prosjekt, men har ombestemt seg

Av

Sjonglering med budsjettet sender seremonibygget på Eidanger ut i tid og usikkerhet. Saken nærmer seg en parodi.

DEL

PD menerFørst skulle et livssynsnøytralt seremonibygg koste 25 millioner. I løpet av seks år har prisen økt til 56 millioner, men alt er løse anslag. Leder for kommunens eiendomsavdeling sier i dagens PD at et forprosjekt er blitt satt i gang to ganger, men stanset. Ny omstart blir med bortimot blanke ark.

På dette vaklende grunnlaget har flertallspartiene nå avgjort at de kan kutte i prosjektet og krympe bygget. Lenge planlagt seremonibygg blir mindre enn det relativt lille Tørmo kapell.

Høyre-politiker Gunnar West Sørlie sa for tre uker siden at han håper nytt seremonibygg ikke ender som en liten gapahuk. Til TA tirsdag uttalte Porsgrunn KrF at det holder med plass til 200 i bygget, ikke 300 som planlagt. KrF har i budsjettforhandling med Ap-koalisjonen gått med på å nedprioritere et seremonibygg ment for folk som ikke tilhører Den norske kirke. Dette er et politisk signal det er verdt å merke seg. Nye Østre Porsgrunn kirke koster nesten 100 millioner og har plass til over 500 personer. Den norske kirke har kirker på Eidanger, Stridsklev, Herøya, Vestsida, Brevik og Langangen. De mangler ikke sitteplasser.

I 2017 lovet politisk ledelse inkludert KrF oppstart for seremonibygg i 2019 og bygging i 2020. Dette er nå helt i det blå.

Artikkeltags