Må se på hele regnestykket

KRF: Anders Rambekk visste ingen ting om prisøkningen før han leste om den i PD.

KRF: Anders Rambekk visste ingen ting om prisøkningen før han leste om den i PD.

Av

Når motstanderne av en privat toppidrett ungdomsskole påstår at den vil stjele 4-5 millioner kroner fra den offentlige skolen i statlige overføringer, er det bare én del av regnestykket.

DEL

PD menerFor det kan jo tenkes at det også blir billigere for Porsgrunn kommune å drive ungdomsskolene dersom elevtallet reduseres med 50 elever. Dersom for eksempel en eller flere skoler reduserer antall klasser, kan deler eller hele kuttet spares inn igjen. Derfor mener vi at hele regnestykket må på bordet i den grad det er mulig før man sier ja eller nei.

Mye mer dramatisk er prisøkningen på oppussingen av de to gamle ungdomsskolene på Kjølnes og Tveten. I sommer var prisanslaget 160 millioner. Denne uka føk prislappen i været til 220 millioner kroner. Hva blir det neste?

Vi mener uansett at det vil være «galskap» å pusse opp to så gamle skoler, som i utgangspunktet har en arkitektur og romdeling som tilhører fortida.

I Bamble tok de skrittet helt ut, bygger nytt, og går fra 5 til 1 ungdomsskole.

Vi mener det er en defensiv satsing å bruke 220 millioner på oppussing og fremdeles sitte igjen med en relativt kostbar struktur med fire ungdomsskoler.

Vi reagerer også på at utvalgsleder Anders Rambekk (KrF) ikke visste noen ting om kostnadssprekken før han leste om den i PD. Det holder ikke.Artikkeltags