Matbutikk er feil kampsak

PLAN: Slik tenker de seg Lønnebakke næringsområde ved E18 i Langangen.

PLAN: Slik tenker de seg Lønnebakke næringsområde ved E18 i Langangen.

Av

Ja eller nei til ny dagligvarebutikk i Langangen er blitt kampsak på nasjonalt nivå. MDG har gjort nei til matbutikk til symbolkamp for klima, arealbruk og byutvikling, og klimamyndighetene er enig med dem.

DEL

PD mener Vi mener de overdriver Lønnebakkes betydning og tegner et skrekkbilde uten rot i virkeligheten. Det er lite sannsynlig at Lønnebakke blir en drive inn- attraksjon ala Kjørbekk. Det vil være enkelt å unngå.

Vi kan ikke se at fornuftig utvikling av næringsliv og et serviceanlegg ved ny motorvei mellom Porsgrunn og Larvik vil svekke verken by, natur eller klimaregnskap. Å nekte folk i bydelen Langangen et helt ordinært dagligvaretilbud er urimelig og helt meningsløst.

Regional og statlig innblanding i bygging av ny E18 tok helt av. Det ble for mange kokker og for mye søl, men oppstyret har i all hovedsak lagt seg. Det er til å forstå at ny E18 er et nasjonalt anliggende, og innenfor rimelighetens grenser må Porsgrunn akseptere at overordnede myndigheter går tungt inn.

Det samme er ikke tilfelle med en matbutikk på Lønnebakke. En mulig Kiwi- eller Remaetablering i Langangen er ikke et nasjonalt anliggende, og bør kunne overlates til lokal myndighet å avgjøre. Det vil i så fall være i tråd med statsministerens politikk om minst mulig statlig overkjøring.

Kommunaldepartementet, som har saken på sitt bord, bør skjære gjennom, droppe prinsipprytteriet og unngå at lokalsamfunnet Langangen blir den store taperen.Artikkeltags