Robin, dette skjer på din vakt!

ORDFØRER: Robin Kåss har en jobb å gjøre.

ORDFØRER: Robin Kåss har en jobb å gjøre.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

De siste dagene har PD avdekket flere sjokkerende rapporter fra pårørende, ansatte og tillitsvalgte i eldreomsorgen i Porsgrunn kommune.

DEL

PD mener En datter forteller at hun ble oppringt på natta av en fortvilet sykepleier som spurte om hun kunne snakke med hennes far som var sint og oppskjørtet. Da hun kom til Mule, satt faren på 89 år alene i en stol, klissvåt og livredd.

Denne saken fikk pd.no til å koke onsdag kveld, og det er på høy tid å minne ordfører Robin Kåss at dette skjer på hans vakt. Vi er så inderlig lei av alt skrytet om at kommunen har bygd to nye sykehjem til over 400 millioner kroner. Det hjelper jo ingen ting når de ikke tar seg råd til å ha nok folk på jobb.

Foran lokalvalget i 2015 var eldreomsorg Robin Kåss og Aps kanskje viktigste sak. Bare 3 måneder etter at Kåss tok på seg ordførerkjedet, ble 12 sykehjemsplasser i Porsgrunn nedlagt.

I mars 2016 skrev PD om en eldre og syk mann fra Vallermyrene som måtte pleie sin dødssyke kone døgnet rundt fordi hun ikke fikk permanent sykehjemsplass.

Gang på gang har ansatte og tillitsvalgte ropt varsku, men så langt til ingen nytte.

De sjokkerende forholdene som har blitt avdekket de siste dagene, kan ikke Kåss og hans politikerkolleger sitte å se på. Nå er det på tide at vi setter av nok penger til å ta skikkelig vare på våre gamle og syke innbyggere. Dette er din vakt, Robin. Noe må gjøres!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken