Småpenger med tv på rommet

TV-AKSJON: Sigmund Guldbrandsen.

TV-AKSJON: Sigmund Guldbrandsen.

Av

Porsgrunn kommune har de siste årene brukt over en halv milliard kroner på å bygge nye sykehjem på Mule og Vestsida.

DEL

PD menerIngen ting er spart på, og byggene har blitt utrolig fine. I et sånt perspektiv syns vi det er rart at kommunen ikke har råd til å sette inn et tv på hvert av beboernes rom.

Tidligere i uken skrev PD om Sigmund Guldbrandsen, som har satt i gang en aksjon for å få folk til å gi sine gamle tv-er til de ulike sykehjemmene i Porsgrunn. Da hans far var bosatt på Borgehaven, reagerte han på at det ikke var tv på rommet hans.

Kommunalsjef Aud Fleten uttalte til PD at kommunens policy er at beboerne må ha med seg sitt eget tv når de har langtidsplass, mens det er opp til hvert enkelt sykehjem å prioritere tv på rommene på korttidsplassene innenfor sine budsjetter.

All ære til Sigmund Guldbrandsen for å sette i gang en slik aksjon, men vi syns faktisk at Porsgrunn kommune bør ta seg råd til et eget tv på hvert rom på sykehjemmene. Et helt ok tv koster ikke mer enn 3-4000 kroner.

Beboerne tilbringer veldig mange timer alene på rommene sine, og en tv kan faktisk kompensere for ensomhet, og gjøre livet litt bedre for våre eldre.

I mellomtiden håper vi at PDs lesere og andre følger oppfordringen til Sigmund Guldbrandsen og sender sine gamle tv-apparater til kommunens sykehjem. Mange bytter ut tv-apparater som fungerer helt greit. De kan gjøre nytten på et av våre sykehjem.

Artikkeltags