Også elevene vil inn til byen

ELEVSTYRET: De vil ha ny skole i Behakvartalet.

ELEVSTYRET: De vil ha ny skole i Behakvartalet.

Av

Utredningen om ny Porsgrunn videregående skole pågår, med plassering av ny skole på avdeling sør, det vil si lengst mulig vekk fra byen. Her i avisa onsdag sa elevrådsstyret at den beste plasseringen av ny videregående skole er i Behakvartalet.

DEL

PD menerDermed slutter de seg til mange som mener noe annet enn skoleeieren, Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Avdeling nord er det tidligere Porsgrunn gymnas, naboen til nye Porsgrunn Arena med splitter ny idrettshall og svømmeanlegg. Der ville fylkeskommunen først samle de to skoleavdelingene, nord og sør, men så slo de kontra. Nord-løsningen skal være altfor dyr, grunnforhold oppgis å være mye av årsaken, men det framstår som underlig at det skal være mer komplisert for fylkeskommunen å bygge på Kjølnesjordene enn for andre som bygger der.

Sammenslåingen av de to fylkene kan ha skapt en ny situasjon i forhold til store bevilgninger til videregående skole i Porsgrunn. Det er ikke gitt at Vestfold-politikerne er enige i å bruke flere hundre millioner på en ny videregående skole, enten den ligger på nord eller sør. Det er en utredning som pågår, ingenting er fastslått.

Vi mener fortsatt at den nye skolen som et minimum må legges så nær byen som mulig. Å flytte lenger ut på landet er helt på tvers av både gjeldende areal- og transportpolitikk og sunn fornuft. Vi mener det nye fylkestinget bør ta opp saken på nytt og revurdere.Artikkeltags