3 år med urettferdige bompenger

3 ÅR: Bomringen feirer 3 år i morgen.

3 ÅR: Bomringen feirer 3 år i morgen.

Av

I morgen er det 3 år siden Bypakke Grenland skrudde på de 18 innkrevingspunktene i Grenland.

DEL

PD menerDen gang ble det sagt at plasseringen av «bomstasjonene» skulle vurderes fortløpende dersom urimelige faktorer dukket opp.

I den kategorien er neppe bomstasjonen i Hesselbergsgate i Skien, som politikerne i nabobyen vil fjerne slik at folk fra byens største bydel Gulset slipper å betale bompenger når de skal til sentrum.

Vi er innforstått med at bompenger har kommet for å bli – selv om vi prinsipielt mener at dette er en usosial skatteinnkreving. Millionærer betaler jo like mye som sosialklienter.

I tillegg mener vi fortsatt at er plasseringen av de 18 bomstasjonene er meget urettferdig. Noen må betale mye, mens andre slipper nesten helt unna.

Her i Porsgrunn må folk fra Eidanger, Stridsklev, Heistad, Hovet og Herøya betale når til skal de skal til sentrum, mens de som bor innenfor bomringen slipper unna. I nord går ringen rett på innsiden av grensa til Skiens, mens i sør går bomringen midt i vår egen kommune.

Istedenfor en bomstasjon på Tollnes og Borgestad, bør de selvsagt stå på Porsgrunnsbrua og i Hovenggata.

Nå har vi et spleiselag hvor cirka halvparten betaler 90 prosent, mens resten betaler de siste 10. Noen betaler altså opp mot 900 kroner i måneden, mens andre nesten ned mot null selv om de kjører bil hver dag til jobb og fritidsaktiviteter. Dette er ikke rettferdig.Artikkeltags