Ap og Høyre enige om nesten alt

KAMPEN OM PORSGRUNN: Porsgrunns ordfører etter valget heter mest sannsynlig fortsatt Robin Kåss. Anne Karin Alseth Hansen er eneste reelle utfordrer.

KAMPEN OM PORSGRUNN: Porsgrunns ordfører etter valget heter mest sannsynlig fortsatt Robin Kåss. Anne Karin Alseth Hansen er eneste reelle utfordrer.

Av

Porsgrunn Ap er mer lik Porsgrunn Høyre enn sine egne samarbeidspartnere i bystyret - Miljøpartiet de Grønne og Kristelig Folkeparti. Vår påstand ble bekreftet i en videodebatt på pd.no før helga.

DEL

PD menerDer stilte ordfører Robin Kåss (Ap) og varaordfører Janicke Andreassen til duell mot Høyres ordførerkandidat Anne Karin Alseth Hansen og leder i Porsgrunn Høyre, Esben Storvand.

I de aller fleste store saker er Ap og Høyre enige. De er enige om hovedlinjene i eldreomsorgen, kultur og idrettspolitikken og byutvikling. Bortsett fra at Høyre ønsker mer privatisering og økt mangfold i grunnskolen, var det nesten ikke mulig å tegne et klart bilde av hva som er forskjellen på de to store partiene i porsgrunnspolitikken.

Litt fleipete kan vi si at ordførerkandidat Alseth Hansen er mer enig med Kåss og Ap enn deler av sitt eget parti. Innad er Høyre har det jo vært uenighet om både den nye bybrua og boligbygging i Valleråsen og på Borgeåsen.

Verken Kåss eller Alseth Hansen avviser at Ap og Høyre kan inngå forpliktende samarbeid i Porsgrunn etter valget i september, slik de gjorde i Øystein Beyers siste ordførerperiode for åtte år siden.

Med PDs måling i forrige uke som et utgangspunkt, ville de to partiene fått et soleklart flertall og kunne kvittet seg med «plagsomme» samarbeidspartier som MDG og KrF.

Målingen viser også at det skal mer enn et valgskred til for at Robin Kåss ikke får 4 nye år som ordfører.

Artikkeltags