Åpningsuke med blandede følelser

NY KIRKE: Reis Opp blir et nytt landemerke i Porsgrunn.

NY KIRKE: Reis Opp blir et nytt landemerke i Porsgrunn. Foto:

Av

Hvis noen skulle være i tvil, PD kommer selvsagt til å ha vanlig dekning av åpningsuka ved den nye kirken på Kirkehaugen – selv om vi har vært blant de sterkeste kritikerne av prosessen og byggingen av Reis Opp.

DEL

PD menerVi er de første til å beklage at tonen mellom de som ville bygge opp den gamle kirken etter brannen i 2011 og tilhengerne av den nye kirken, til tider har vært både usaklig og ufin. Dette gjelder helt klart begge parter, og det syns vi at Porsgrunn som by må gjøre noe med. For nå er løpet kjørt. Den nye kirken står der. Den må vi leve med enten vi liker den eller ikke.

Stadig flere tar til orde for at Reis Opp er blitt et praktbygg som vil bli en stolthet for Porsgrunn. Det er greit nok, men har egentlig ingen ting med den opprinnelige debatten å gjøre. Den handlet om gjenreising eller ikke av Porsgrunn mest verneverdige landemerke, plassert i en gammel trehusbebyggelse.

Er det noen som med hånda på hjertet tror at Nidarosdomen i Trondheim ville blitt erstattet av en Reis Opp-lignende bygning? Eller at arkitektene hadde fått fritt spillerom på Maihaugen på Lillehammer, eller i den gamle delen av Røros sentrum?

Vi som har vært tilhengere av gjenoppbygging, må likevel legge nederlaget bak oss og se framover.

Så til kirkesjef Johannes Sørhaug og alle dere som har kjempet for å bygge en ny og moderne kirke; Gratulerer, og ha en fin åpningsuke!

Artikkeltags