Arbeidstilsynet på bærtur

SLAKT: Daglig leder Andreas Kristiansen ved Viktoria Gjestegiveri i Langesund avviser store deler at Arbeidstilsynets rapport etter tilsyn.

SLAKT: Daglig leder Andreas Kristiansen ved Viktoria Gjestegiveri i Langesund avviser store deler at Arbeidstilsynets rapport etter tilsyn. Foto:

Av

Å få «slakt» fra Arbeidstilsynet etter et tilsyn kan få store konsekvenser for omdømme når det omtales i media.

DEL

PD mener Nettopp derfor må vi også kunne forvente at Arbeidstilsynet utfører sin jobb med god presisjon, og ikke slik som ved tilsynet på Victoria Gjestegiveri i Langesund i slutten av juni. Saken ble omtalt i TA på lørdag.

Der ble det rapportert om alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven. Ansatte fikk visstnok ikke den lønna de hadde krav på, flere hadde jobbet for mye, bedriften hadde ikke verneombud og daglig leder hadde ikke HMS-kurs.

Vi tar selvsagt forbehold om at daglig leder Andreas Kristiansen snakket sant da han ble intervjuet av TA. Han kunne imidlertid fortelle at minstelønnssatsene ble regulert 1. juni, og at det ikke hadde vært lønnsutbetalinger etter dette da Arbeidstilsynet dukket opp 28. juni. På neste lønningsdag 5. juli hadde alle, ifølge Kristiansen, fått ny og oppdatert lønn.

Ifølge Kristiansen gjelder den manglende overtidsbetalingen han selv og medeier Kim Kjell Mikael Sundin Bille.

Vi syns selvsagt det er bra at Arbeidstilsynet foretar tilsyn på ulike arbeidsplasser. Historisk har det sikret ansatte bedre arbeidsvilkår.

Når man ikke klarer å finne ut hvem som er daglig leder på et utested, til tross for at det står på alle papirer, er det grunn til bekymring. Da bør kanskje Arbeidstilsynet sjekke om deres ruter er gode nok.Artikkeltags