Avskaff den meningsløse høstferien

HØSTFERIE: Må alle elever ha ferie samtidig?

HØSTFERIE: Må alle elever ha ferie samtidig? Foto:

Av

Denne uka har skoleelever fra Bamble og Porsgrunn høstferie. Veldig mange går bare hjemme og kjeder seg mens foreldrene er på jobb. Noen, og stadig flere, er heldige og drar på høstferie utenlands med foreldrene sine.

DEL

PD menerFor mange foreldre medfører høstferien, og vinterferien, utfordringer med til dels ganske små barn som går alene hjemme og kjeder seg.

Vi mener at tida er overmoden for å se på ordningen med faste høstferier og vinterferier. Hva med å legge disse feriedagene på flyt, slik at enda flere barn får anledning til å få gode ferieopplevelser med foreldrene sine. Det kan være god lærdom i dette også. Alle barnehager har jo feriedager på flyt, og dette fungerer bra.

Slik det er i dag, er det flyselskapene og reiseoperatørene som tjener store penger på å skru prisene i været i uke 8 (vinterferien) og uke 41 (høstferien). Det skaper et klasseskille blant elevene: De som har foreldre som har råd til å betale doble og tredoble priser, og de som ikke har det.

Norske elever har dårligere resultater på skolen enn elever fra land det er naturlig å sammenligne seg med. Politikere og skolefolk lurer på hvordan vi kan snu denne trenden. Start med å droppe den fullstendig meningsløse høstferien!

Den kommer kun 8 uker etter skolestart, og når så mange elever bare går hjemme og kjeder seg, har den ingen funksjon.

Meningsfylle ferier er god lærdom!Artikkeltags