Barnehage snytt for halv million?

KRF: Anders Rambekk har en utfordring i trolig hjertesak.

KRF: Anders Rambekk har en utfordring i trolig hjertesak.

Av

Grenland Folkehøgskoles barnehage Eplehagen i Tveitanvegen risikerer dobbel økonomisk smell. De mener Porsgrunn kommune tilbakeholder en halv million kroner i tilskudd og har sendt klage med kopi til Fylkesmannen.

DEL

PD menerSå langt skal klagen ha blitt avslått. Barnehagen er i en fortvilt situasjon. De gikk på et underskudd, rundt en halv million i 2018 etter investering i stor oppgradering, men de har regnet med at det kommunale tilskuddet ville bli utbetalt som før. Der forregnet de seg, fordi kommunen har stengt pengekrana, angivelig uten tydelig informasjon i forkant, og inntil videre ligger den private barnehagen an til rekordunderskudd på en million kroner.

Til grunn for uenigheten ligger teknisk beregning ut fra «forskrift om tildeling av tilskudd til private barnehager», og spesiell driftsendring etter oppgraderingen i Tveitanvegen. Vi har ikke doktorgrad i barnehagetilskudd, men klagen fra barnehagens styreleder må tas på alvor.

Det kan ikke være slik at kommunen, i sin egen anstrengte økonomiske situasjon, leter etter smutthull i forskriftene, setter seg på bakbeina og velter byrder over på seriøse aktører som er avhengig av forutsigbarhet for å kunne drive.

Barnehagen eies av en stiftelse med representanter fra blant andre Normisjon og Norges KFUK-KFUM. Vi antar at KrF vil bruke sin innflytelse i koalisjonen med Ap for å komme barnehagen til unnsetning. Så får vi se hvordan det går.

Artikkeltags