Befriende fra Yngland og Markussen

DEPONI: Dag Yngland og Line Markussen trekker seg fra Venstres lister dersom regjeringen sier ja til deponi i Brevik.

DEPONI: Dag Yngland og Line Markussen trekker seg fra Venstres lister dersom regjeringen sier ja til deponi i Brevik.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I forrige uke tok Venstre-toppene Dag Yngland og Line Markussen endelig bladet fra munnen og sa klart fra at de trekker seg fra valglistene ved høstens lokalvalg i Bamble dersom ikke regjeringen snarest kommer med en avklaring i deponisaken.

DEL

PD menerHele partiorganisasjonen i Porsgrunn og Bamble er klokkerklare motstandere. Derfor har det vært et blytung år etter at Venstre fikk en miljøvernminister som så lang ikke har lagt planene døde.

Selv om deponiet i Brevik ennå ikke er vedtatt, har miljøvernminister Ola Elvestuens håndtering av saken skapt mye frustrasjon innad i Venstre.

Der Yngland og Markussen var tydelige, var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) desto mer utydelig i et intervju i Varden i forbindelse med Heltekonferansen.

Han sa rett ut at han ikke ville konkludere før regjeringen har behandlet saken ferdig, men understreket at Norge må ha et giftdeponi når Langøya er fullt.

Røe Isaksen har muligheten til å skrive sin signatur i historiebøkene dersom han setter sin statsrådspost i spill i denne saken, som blir betegnet som den viktigste i Grenland siden 2. verdenskrig. Nå risikerer han i steden å svikte et helt lokalsamfunn.

Husk det, Torbjørn. Du hadde ikke kommet dit du er i dag uten den tilliten vi har gitt deg. Vi skjønner at det er gøy å kjøre rundt i sort bil og ha livvakt, men pass deg for Judas-stempelet. Det er vanskelig å bli kvitt...

Artikkeltags