Butikkene dør uten nettbutikker

Av

Butikker i Porsgrunn sentrum, uten online nettbutikk, spiller etter vår mening russisk rulett, med minst fem kuler i tønna. Organisasjonen Virke spår at 50 prosent av handel innenfor klær og husholdningsartikler er på nett i løpet av få år.

DEL

PD menerDa hjelper det ikke at Porsgrunn sentrum er stappfull av parkeringsplasser, og kundene kan kjøre til døra.

Tidligere Porsgrunn Min By-sjef Lars Iver Larsen pekte på dette i gårsdagens avis, og hevdet at butikkdriverne i Porsgrunn må bli mer framtidsrettet.

Vi kan ikke bli mer enig. Toget går nå, og så langt har ingen lokale kjøpmenn i Storgata operative nettbutikker. Det holder ikke å skylde på manglende kompetanse. Dette er faktisk noe de må finne ut av. Kanskje er det, som Lars Iver Larsen foreslår, en idé å gå sammen og finne tekniske løsninger.

Filmgiganten Kodak opplevde det mest omtalte eksempelet på å ikke ta digitaliseringen på alvor. Da digitalkameraene kom på 90-tallet, trodde de at folk ville fortsette å kjøpe film og at digitale foto nærmest vil gå over av seg selv. Det gikk fryktelig galt.

I USA har fenomenet «buy online, pick up in store» hatt kraftig økning, og store kjeder som for eksempel Clas Ohlson og Elkjøp bruker dette i Norge også. Folk sitter hjemme og leter etter det de skal ha, betaler online og henter varene i butikken.

Så butikkdrivere i sentrum, dere har ingen tid å miste. Kom i gang så fort som mulig, og helst før det er for seint.

Artikkeltags