Byråkratiet tapte nesten

LEDER: Utvalgsleder Heidi Gjøsæter kan være på rett kurs.

LEDER: Utvalgsleder Heidi Gjøsæter kan være på rett kurs.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ap gikk på knapt tap i ny legevaktsak. Partiet vil avklare hvor felles legevakt med Bamble og Kragerø skal plasseres, før mer omfattende utredning.

DEL

PD menerPartiet foreslo i utvalg for helse og omsorg tirsdag å slette store deler av rådmannens innstilling i saken og vedta nytt punkt om at «lokalisering må avklares på et tidlig tidspunkt». Fire fra Ap og Kjell Grant Teigen (By og Nær) stemte for, men de seks øvrige i utvalget stemte imot og mener at det er for tidlig å starte lokaliseringsdebatt nå.

Vi klapper for at utvalget har hatt en lang og god debatt. Uenighet og kampvotering er protokollført, og dette skiller seg ut fra det mer vanlige «saken tas til orientering»-vedtaket.

Vi antar at Ap baserer seg på en «klok av skade»-vurdering. Da felles legevakt med Skien ble utredet, havarerte prosessen fordi Skien krevde at felles legevakt skal ligge der. Da felles brannvesen ble utredet, havarerte prosessen da Skien oppdaget at ny brannstasjon kan bli liggende i Porsgrunn. En teori er at Skien er generelt positive til sammenslåing, forutsatt at alt ligger der.

Denne gang har Skien ingenting med saken å gjøre. Nå har politisk utvalg tatt tak i den nye legevaktsaken, ikke bare lent seg til hva rådmannen mener. Vi har lenge vært kritisk til at utvalg for helse og omsorg, og ikke minst utvalg for barn, unge og kultur, er altfor rådmannsregissert. Pynting av virkeligheten er en uting, og det er politikernes oppgave å utfordre byråkratiet.

Artikkeltags